VTK Tennisskola
Kalender för tennisskolan för barn och ungdomar.

Tennisskolan startar igen den 10 september 2019 och trÀning pÄgÄr veckorna 37-50. Mer information kommer snart.

Veckor med instÀlld tennistrÀning:

- Höstlovet (v 44)
 - 17 december - terminsavslutning

För mer information kring tennisskolan för barn och ungdomar sĂ„ maila till Ulf Persson (vaxholmtennis@hotmail.com).

Tennisskolan i VTK

Vaxholms Tennisklubb bedriver en tennisskola med i nulÀget över 100 aktiva barn och ungdomar i Äldern 7 till 16 Är. Tennisskolan leds av chefstrÀnaren Ulf Persson som till sin hjÀlp har flera hjÀlptrÀnare.

MÄlsÀttningen med verksamheten i tennisskolan Àr att fÄ sÄ mÄnga barn och ungdomar som möjligt att gilla att spela tennis! Vi vill att de ska utvecklas som tennisspelare och uppskatta att det Àr en rolig och utvecklande sport bÄde för fysiken och sinnet.

TrÀningen bedrivs i tennishallen pÄ tisdagar, onsdag och tordag pÄ eftermiddagarna/kvÀllen.

Gruppernas storlek Ă€r 4-6 deltagare beroende pĂ„ Ă„lder, mognad, drivkraft och spelnivĂ„. För nybörjare och de yngsta barnen i Ă„ldern 7-8 Ă„r Ă€r fokus pĂ„ att lĂ€ra ut grundslagen och varva detta med roliga bollövningar och lekar för bollkontroll. HĂ€r introducerar vi Ă€ven serve, volley och smash.

För Ă€ldre elever Ă€r det ett större fokus pĂ„ teknikövningar, matchspel och taktik inom alla typer av slag. Spelaren ska utveckla fĂ€rdigheter som toppspinnslag, slice, attackslag, spinnserve mm. Detta varvas med olika poĂ€ngspelssituationer med och utan serve.

Terminer

Höstterminen startar ca i vecka 36-37 och avslutas ca vecka 50.

VÄrtermin startar vecka 2-3 och avslutas ca vecka 19, med uppehÄll för sportlov och pÄsklov.

Arrangemang

Utöver Tennisskolans verksamhet anordnas barn- och ungdomstÀvlingar i klubbens regi pÄ vÄr, sommar och höst (Junior Panatta, Generationsdubbel, Next Generation, SommarSmashen och SommarlÀger runt midsommar). Varje Är i augusti arrangeras ocksÄ ett uppskattat trÀningslÀger pÄ annan ort för tennisskolans ungdomar. Det anordnas ocksÄ extra trÀningstillfÀlle och matchspelstrÀning vid vissa veckor pÄ vÄr och höst.

Terminsavgift

Den aktuella terminsavgiften för 2019 Àr 2 300 kr/termin (60 minuter trÀning per vecka).
Knattetennis pÄ fredagar har en terminsavgift pÄ 1 700 kr/termin (60 minuter trÀning per vecka).

AnmĂ€lan

Intresset för tennisskolan i Vaxholm Àr stort och vi har för nÀrvarande fulltecknade grupper.

Alla som har varit med i trÀningen under höstterminen spelar automatiskt vidare under vÄrterminen om man inte avanmÀler sig. Det gÄr som ny spelare bra att anmÀla sig till vÄr vÀntelista.

Är du intresserad av att anmĂ€la ditt barn till tennisskolan sĂ„ skicka ett mail till vaxholmtennis@hotmail.com. Uppge ditt barns namn, fullstĂ€ndigt personnummer, adressuppgifter, mail och mobilnummer till mĂ„lsman. (E-postadressen Ă€r viktig eftersom information & fakturor sker via e-post).

Ange Ă€ven spelnivĂ„ (nybörjare, medel, avancerad) samt om det finns nĂ„gon kompis i tennisskolan. Ni blir automatisk inlagda pĂ„ tennisskolans vĂ€ntelista frĂ„n intresseanmĂ€lans datum.

Ulf Persson

vaxholmtennis@hotmail.com

Information:

Sker via e-post och hemsida

Damtennis i grupp

tjejVTK har mĂ„nga damer som trĂ€nar tennis reglebundet i VTK's tennisskola. VTK vill
inspirera alla kvinnor som gillar tennis att utveckla sitt spelkunnande ytterligare genom att trĂ€na tennis.

Tid/Plats: TennistrĂ€ning kommer framför allt vara pĂ„ onsdagskvĂ€llar och förmiddagar pĂ„ lördagar i tennishallen (Plexipave)

TrÀnare: under hösten 2019 sÄ trÀnar Wladde, Magnus och Calle damerna

SpelnivÄ och gruppstorlek: Du trÀnar i en grupp om totalt fyra elever.

Gruppen skapas med ambitionen att deltagarna innehar en sÄ likvÀrdig spelnivÄ som möjligt.

Period: Varje grupp ska fĂ„ trĂ€na 16 gĂ„nger under vĂ„ren och 14 gĂ„nger under hösten.

För mer information:
Kontakta Katja Ruud
e-post: katjaruud@gmail.com

Kostnad: 200 kr / trÀningstimme

VTK önskar dig och dina tennisvÀnner varmt vÀlkomna till en rolig och lÀrorik tennistrÀning.

IPQ